Käsintehty Amigurumi-nalle

VALITSE/VÄLJ

Amigurumi-nalle auttaa katastrofien uhreja!

Osoita myötätuntoa ja osta amigurumi itsellesi tai lahjaksi ystävälle. Myyntituotto menee humanitaariseen apuun.

Huom! Amiguruminalle on koriste, ei lelu. Siitä voi irrota osia ja siksi se ei sovellu leluksi pienelle lapselle. Nallet ovat käsityötä, joten jokainen on oman näköisensä ja värit eivät välttämättä vastaa kuvaa. Kooltaan nallet ovat 5-8 cm ja ne voi helposti kiinnittää hakaneulalla vaikka takinkaulukseen tai reppuun.

Mikä on Amigurumi?

Amigurumi tulee japaninkielen sanoista ami, joka tarkoittaa kudottua tai neulottua, sekä nuigurumi, joka tarkoittaa täytettyä nukkea. Amigurumit virkataan tai kudotaan yleensä ohuemmalla koukulla kuin langan paksuuteen nähden yleensä. Näin nukesta tulee tiukempi, eikä sisältö (useimmiten pumpulia tai vanua) karkaa neuloksen rei’istä.

Japanilaisessa perinteessä isoäidit opettavat lastenlapsille virkkauksen alkeet ja tekevät yhdessä lasten kanssa näitä pieniä hahmoja. Ensimmäisen silmukan jälkeen ei välttämättä ole tiedossa, mikä olento on lopputuloksena. Näin amigurumi voi olla yllätys tekijälleenkin. Useimmiten tehdään söpöjä eläimiä, kuten nalleja, kissoja, kaneja tai apinoita. Japanissa virkkaamista verrataan usein meditoimiseen, sillä myös tässä vaaditaan keskittymistä ja rentoudutaan.

Lue lisää muista tavoista auttaa katastrofien uhreja https://www.punainenristi.fi/lahjoitukset
Kerro kaverille